Βίζα Κούβας

Προϋποθέσεις για την έκδοση Βίζας για την Κούβα

1. Βίζα για Κούβα – Διαβατήριο 

Για το ταξίδι σας στην Κούβα είναι απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύ που να μη λήγει εντός εξαμήνου από την ημερομηνία εισόδου στη Κούβα. Αν για παράδειγμα πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας τον Μάρτιο το διαβατήριό σας θα πρέπει να λήγει μετά το Δεκέμβριο. Για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση / έκδοση του διαβατηρίου σας καθώς και τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα έκδοσης διαβατηρίων μπορείτε να ενημερωθείτε από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας στην ιστοσελίδα www.diavatiria.gr

2. Βίζα για Κούβα – Πτήσεις εκτός Η.Π.Α

Η βίζα που εκδίδεται από την Ελλάδα για την Κούβα ισχύει για όλες τις πτήσεις που πραγματοποιούνται μέσω Ευρώπης, Καναδά ή Λατινικής Αμερικής. ΔΕΝ ισχύει για πτήσεις από τις Η.Π.Α ή ανταποκρίσεις πτήσεων μέσω Η.Π.Α. Σε περίπτωση που έχετε ήδη εκδόσει τα αεροπορικά σας εισιτήρια με διέλευση μέσω Η.Π.Α θα πρέπει να ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρεία για τη διαδικασία έκδοση της βίζας στο αεροδρόμιο των Η.Π.Α. Αν διαμένετε στο Μαϊάμι μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε μέσω του τοπικού μας γραφείου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: dream@gocuba.travel

3. Βίζα για Κούβα –  Έκδοση ταξιδιωτικής ασφάλισης

Για να εκδοθεί η βίζα σας για την Κούβα είναι απαραίτητη η επιλογή της έκδοσης ταξιδιωτικής ασφάλισης από το γραφείο μας. 

Ισχύς βίζας Κούβας

Για να ταξιδέψετε στην Κούβα πρέπει να έχετε μαζί σας το πρωτότυπο στέλεχος της βίζας που θα σας αποστείλουμε.

Η βίζα Κούβας ισχύει για 30 ημέρες από την ημερομηνία θεώρησης της βίζας κατά την είσοδο στην Κούβα. Μπορείτε να ανανεώσετε τη βίζα σας στην Κούβα πριν τη λήξη της για ακόμη 30 ημέρες. Για την ανανέωση της βίζας θα πρέπει να απευθυνείτε στο πλησιέστερο τμήμα στη διεύθυνση κατοικίας σας.

Ανανέωση της τουριστικής βίζας στην Αβάνα:

  • Βόρειο Τμήμα (Δήμοι: Plaza, Cerro, Centro Habana, Habana Vieja).  Διεύθυνση: 17 #203 e/ J y K. Vedado, Plaza.
  • Νότιο Τμήμα (Δήμοι: 10 de Octubre, Boyeros, Arroyo Naranjo). Διεύθυνση: Vista Alegre #501 esq. Juan Delgado, Víbora, 10 de Octubre.
  • Ανατολικό Τμήμα Τμήμα (Δήμοι: Guanabacoa, San Miguel del Padrón, Regla, Habana del Este, Cotorro). Διεύθυνση: 4ta #7824 e/7ma y 9na, Reparto Mañana, Guanabacoa.
  • Δυτικό Τμήμα (Δήμοι: Lisa, Marianao, Playa). Διεύθυνση: 204 #5120 e/ Ave 51 y 57, Lisa.

Κόστος τουριστικής βίζα Κούβας & ταξιδιωτικής ασφάλειας

Η έκδοση της τουριστικής βίζας για την Κούβα πραγματοποιείται από τα εξουσιοδοτημένα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα. Για την έκδοση της βίζας είναι απαραίτητο να μας προσκομίσετε ηλεκτρονικό αντίγραφο του διαβατηρίου σας

Το κόστος της βίζας Κούβας και της ταξιδιωτικής ασφάλισης περιγράφεται παρακάτω ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού σας

1 έως 7 ημέρες: 70 Ευρώ

8 έως 16 ημέρες: 90 Ευρώ

17 έως 29 ημέρες: 130 Ευρώ

Στην παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα της αποστολής με Courier. Η αποστολή της βίζας πραγματοποιείται με τη Γενική Ταχυδρομική στη διεύθυνση που θα μας υποδείξετε με χρέωση παραλήπτη. Θα σας σταλεί στο e-mail σας ο αριθμός αποστολής μαζί με το κόστος που θα πρέπει να εξοφλήσετε κατά την παραλαβή του φακέλου σας. Αν έχετε κάποια προτίμηση σε συγκεκριμένη εταιρεία Courier παρακαλούμε αναγράψτε το στα σχόλια.

Το κόστος των αποστολών εξαρτάται από τον τιμοκατάλογο της εκάστοτε εταιρείας (από 5 Ευρώ για αποστολές εντός Αττικής έως 15 Ευρώ για απομακρυσμένες περιοχές στην Ελλάδα)

Τουριστική Βίζα Κούβας